Kalevassa 18.2 julkaistussa uutisessa pohditaan oppivelvollisuusiän nostamista, niin yhteiskunnan kuin nuorten kannalta. Uutisessa mainittiin viisi henkilöä, ja he kertoivat oman näkemyksen asiasta. Lopputulos oli 4-1, toisen asteen koulutusta ei ole syytä saada oppivelvollisuuden piiriin.

Olen itsekin enemmistön kannalla. Oppivelvollisuusiän nosto ei tulisi olemaan hyväksi nuorille. Motivaatio opiskeluun laskee, joka voi vaarantaa myös ihmisen henkistä terveyttä. Omasta mielestä toisen asteen koulutukseen pitäisi mennä täysin omasta tahdosta. Ei edes vanhempien tahdosta. Minusta ei ole oikein, että vanhemmat saavat päättää minne menet opiskelemaan. Yksi tärkeimpiä hyvän oppimisen edellytyksenä on motivaatio ja kiinnostus alaan. Jos vanhemmat pakottavat lapsensa lukioon ja lapsi haluaa ammatilliseen koulutukseen, minusta hänellä pitäisi olla oikeus mennä sinne.

Minusta oppivelvollisuusiän nostamisessa ei olisi mitään järkeä, koska nuori voi 18- vuotiaana erota koulusta. Tämä tarkoittaa, hän opiskelisi noin vuoden toisen asteen koulutuksessa, jonka jälkeen hän saa erota.

Oppivelvollisuusiän nostoa pohdittiin sen takia, kun tällä hetkellä on kuitenkin aika paljon sellaisia jotka eivät valmistu peruskoulun jälkeen lukiosta tai ammatillisesta koulutuksesta. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei oppivelvollisuusiän nostaminen olisi paras vaihtoehto parantamaan ongelmaa.