Helsingin Sanomien toimittaja Annette Blancowen kertoo uutisessa, että ”Poliisikansanedustaja Packalèn: Käytön rangaistavuuden poistaminen tarkoittaisi käytännössä huumeiden laillistamista.” (16.2.2018). Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson on laillistamisen puolella, koska ei ole näyttöä, että dekriminalisaatio johtaisi käytön lisääntymiseen.

 

Minun mielestä kummallakin on hyvät pointit, mutta olen poliisikansanedustajan Tom Packalèn puolella. Hän on ollut poliisina ja on nähnyt omin silmin, miten huumeet vaikuttavat ihmisiin ja tietää, että sitä ei pitäisi laillistaa. Huumeiden hallussapidon laillistaminen houkuttelee nuoria, koska siitä ei tulisi enää rikosrekisteriin merkintää. Li Andersson sanoo, että huumeiden hallussapidon laillistaminen ei lisäisi huumeiden käyttöä ja uskon häntä.

 

Jos huumeiden hallussapito laillistettaisiin niin käyttäjä määrät eivät nouse. Poliiseilla olisi enemmän aikaa keskittyä huumeiden maahantuojiin. Huumeiden jakelijoille tämä olisi unelma. Heidän ei enää tarvitsisi pelätä, että he joutuvat vankilaan, jos vähän jakelee huumeita.