Helsingin Sanomissa julkaistussa uutisessa: Hallitus esittää: Ulkomaisille tiedustelupalveluille lupa auttaa salaisissa operaatioissa Suomen sisällä (20.2.2018), kerrotaan muiden maiden tiedustelupalveluiden tulemista Suomeen.

Eri maiden tiedustelupalveluita ei pitäisi päästä Suomeen, koska siitä syntyy useita vaaratekijöitä ja sillä voi olla vakavia seurauksia. Suomessa ei ole vakavaa terrorismi uhkaa tai paljoa järjestäytynyttä rikollisuutta, joten ulkomaalaisten agenttien päästäminen Suomeen ei ole tarvittavaa.

Monet tiedustelupalvelut eivät ole koskaan välittäneet eri maiden säännöistä eivätkä he aloita tällä kertaakaan. Vaikka voimakkaiden maiden tiedustelupalvelut toimivat jo laittomasti eri maissa, ei sitä pitäisi edistää antamalla heille osittaiset oikeudet edistää touhua Suomessa.

Alussa hanke voi olla Suomelle hyödyllinen, jos kaikki toimivat sääntöjen mukaan, mutta kymmenen vuoden päästä CIA:lla ja MI6:lla on vakiintuneet asemat ja täydet oikeudet tehdä mitä haluavat Suomessa.

Suurimmat hyödyt hankkeella olisivat tietoverkkojen kehittyminen ja mahdollisesti maan turvallisuuden parantaminen. Tietoverkon kehittyminen auttaisi paljon poliisin toiminnassa, mutta riskit verrattuna hyötyihin eivät ole riittävän suuret minun mielestäni tekemään näin radikaalia päätöstä.