Toisen asteen koulutus, onko se tärkeää vai ei? Lukemassani uutisessa (Pitäisikö toisen asteen koulutus saada oppivelvollisuuden piiriin? Kaleva 18.2.2018) puhuttiin toisen asteen koulutuksen lisäämisestä oppivelvollisuuksiin. Toisen asteen koulutuksen lisääminen oppivelvollisuuksiin saavuttaisi paljon hyviä kuten myös huonoja asioita Suomen yhteiskunnalle.

Toisen asteen koulutuksen lisääminen oppivelvollisuuksiin olisi tärkeää koska oppivelvollisuus olisi hyvä olla 18. Ikävuoteen asti. Toisen asteen koulutuksen lisääminen oppivelvollisuuteen olisi myös tärkeää sen takia, koska esim. Jos menisi lukioon peruskoulun jälkeen se lisäisi opiskelun jatkavuutta ja lisäksi ihmiset olisivat myös enemmän sivistyneempiä. Opiskelu on muutenkin mielekästä tekemistä ja tekee elämästä parempaa, jonka takia se vähentäisi myös syrjäytymistä.

Toisen asteen koulutuksen lisääminen oppivelvollisuuksiin toisi Suomen yhteiskuntaan myös suuren ongelman joka on, että ihmisiä ei voi pakottaa toisen asteen koulutukseen. Syitä tähän on, että ihmiset eivät tarvitse toisen asteen koulutusta mihinkään esim. Jos heillä on jo työpaikka tai jos he eivät tarvitse tulevaan työpaikkaan toisen asteen koulutusta. Ongelman ihmiskohteena on yleensä syrjällä seudulla asuvat nuoret.

Jos toisen asteen koulutus lisätään oppivelvollisuuksiin siitä olisi haittaa monelle suomalaiselle mutta suomalaiset olisivat fiksumpia. Jos asiat pidetään samana uusia ongelmia ei synny ja suurin osa suomalaisista pysyy fiksuina. Joten eiköhän asia ole loppuun käsitelty. Jos toisen asteen koulutus julistettaisiin oppivelvollisuuksiin siitä olisi hyötyä mutta saavuttaisi mielestäni enemmän ongelmia.