Kalevassa oli 11.2.18 julkaistu uutinen, jossa kerrottiin, että poliisien sijoittelu voi mennä uusiksi Suomessa. Poliiseja yritetään saada lisää koko Suomeen tai ainakin sinne, missä riskit rikollisuudelle ja väkivallalle ovat suuret.

Minun mielestäni on tärkeää, että Suomessa mietitään turvallisuutta kaikkien ihmisten kannalta. Turvallisuus on kuitenkin suurimmalle osalle ihmisistä tärkein asia elämässä. Ainakin minulle turvallisuus on tärkeää. Kun tiedän oloni turvalliseksi ja tiedän saavani apua heti, kun sitä tarvitsen, voin tehdä tarvittavat asiat niin julkisessa paikassa kuin kotonakin rauhallisesti ja turvallisesti.

Mielestäni poliiseja täytyy saada lisää, että turvallisuus pysyisi yhtä hyvänä tai parempana kuin ennen. Uutisessa kerrotaan, että vuoteen 2025 mennessä poliiseja yritetään lisätä 7250 kappaleeseen. Turun isku taisi säikäyttää monet, jonka takia ihmisiltä on kadonnut turvallisuuden tunnetta. Siksi olisi tärkeää, että poliiseja saataisiin lisää pitämään yllä järjestystä julkisilla paikoilla ja muuallakin.

Olen pohtinut asiaa, miksi poliisien määrä on vähentynyt. Vuonna 2010 poliiseja oli lähes 8000 ja nyt on noin 7200 poliisia. Luulisin, että yksi syy siihen on poliisin työn vaativuus sekä rohkeuden määrä, mitä työssä tarvitsee.

Mielestäni Suomi on kuitenkin hyvässä asemassa turvallisuuden kannalta ja on mukava huomata, kuinka sitä viedään koko ajan eteenpäin.