Uutisessa (14.2.18) Yle.fi kertoo, että kokoomuksen kansanedustajat ovat siirtyneet kansanedustajan tehtävästään sote- firmoihin. Mielestäni tämä ei ole suomen vakavin pulma, mutta on hyvin tärkeää, että eturistiriitoja valvotaan tarkasti. Koska kansanedustajat ovat menneet Mehiläiseen ja Terveystaloon johtotehtäviin, voi olla, että kyseessä on eturistiriita. Asia ei olisi ollut niin epäilyttävä, jos kansanedustajat olisivat menneet ei-johtotehtäviin.  

   Jos kyse olisi korruptiosta, niin mitä rangaistuksia asianomaisille voitaisiin asettaa? Mielestäni olisi tärkeää, että kansanedustajat pitäisivät vaalilupauksensa kannattajilleen, eikä ajaisi eduskunnassa yksilön omaa etua. Tärkeämpää olisi mielestäni nähdä suurempi kuva sote- uudistuksesta, sillä jos kansanedustajat ovat hakeneet eduskuntaan vain sen takia, että saavat itselleen hyväpalkkaisen työn sote- firmoista, ei silloin myöskään suomen talous lähde nousuun.  

   On myös mahdollisuus siihen, että jos kokoomuksen kansanedustajat ovat saaneet työtarjouksen sote- alan firmoilta, ja ovat nähneet siellä paremmat mahdollisuudet menestyä, kun kansanedustajana, he tekevät itselleen parhaan ja reiluimman mahdollisen valinnan. Sote- uudistuksen myötä terveyspalvelut vapautuvat yksityisille firmoille, mikä johtaa siihen, että yksityisille firmoille tulee enemmän asiakkaita, jolloin sinne syntyy uusia työpaikkoja. Kuten uutisessa kerrotaan, myös muista puolueista siirtyy ihmisiä sote- alan firmoihin. Jos sote- uudistusta ei olisi tullut, olisi silti kansanedustajia siirtynyt terveysalalle, jolloin kukaan ei olisi ottanut siirtymiseen kantaa.